Een tijdje niets op je gezicht smeren zorgt voor een stralende huid

Om een mooie huid te krijgen smeer je waarschijnlijk allerlei producten op je huid, maar je kan ook het tegenovergestelde doen. 'Skin fasting' is een fenomeen waar je helemaal geen producten op je huid smeert voor een bepaalde tijd. Maar wat houdt het precies in?
door
chloe.festraets
Leestijd 1 min.

Het concept is heel simpel. Laat je huid eens een week lang ademen en gebruik geen smeersels, lotions en reinigingsdoekjes. Het doel hiervan is je huid de tijd en rust te geven om te herstellen. Het is ook een leuk trucje om er achter te komen welke van de producten die je gebruikt je huid wellicht verslechteren.

Oorsprong

De pupulariteit van 'skin fasting' stijgt door Mirai Clinical, een cosmeticabedrijf dat allerlei beautyrituelen uit Japan een nieuw leven geeft. Het principe is geïnspireerd op de overtuiging van Hippocrates, die stelde dat vasten bepaalde gezondheidsvoordelen heeft en jezelf kan genezen.

Tijdens seizoenswisseling

De beste tijd om 'skin fasting' te proberen is tijdens een seizoenswisseling. Je huid moet zich dan automatisch aanpassen aan de veranderende weersomstandigheden. Een weekje zou al voldoende zijn om verandering te zien, maar het kan zijn dat je huid wat onprettig aanvoelt tijdens het vasten. Het resultaat zou wel de moeite waard zijn.