Rennes wint van Arsenal in Europa League, Slavia Praag houdt Sevilla in bedwang

Rennes heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Arsenal in de heenmatch van de achtste finales in de Europa League. Slavia Praag behaalde een goede uitgangspositie door 2-2 gelijk te spelen in Sevilla. Rennes trok aan het langste eind tegen Arsenal, dat meer dan een helft met tien man speelde na een tweede gele kaart voor Papastathopoulos in de 41e minuut. Het team van Unai Emery kwam in de vierde minuut op voorsprong via Iwobi. Zijn voorzet belandde via de paal in doel. Meteen na de uitsluiting van Papastathopoulos kwam Rennes op gelijke hoogte. Bourigeaud borstelde een vrije trap in de herneming voorbij Cech. In de 65e minuut resulteerde de opgevoerde druk van de Fransen in nog een doelpunt. Monreal devieerde een voorzet van Zeffane ongelukkig in eigen doel. De 3-1 viel in de 88 minuut, binnengekopt door Sarr.

Slavia Praag, dat in de zestiende finales Racing Genk uitschakelde, maakte het ook Sevilla erg lastig. In het Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán werd het 2-2. De Spanjaarden, die de Europa League in 2014, 2015 en 2016 wonnen, zagen al in de eerste minuut de 1-0 op het scorebord verschijnen via Ben Yedder. Stoch (25.) zorgde voor de 1-1, drie minuten later gevolgd door de tweede Spaanse treffer op naam van Munir (28.). Beide teams gingen bij een 2-2 stand rusten, nadat Král nog wist te scoren op hoekschop. Na de pauze vielen er geen doelpunten meer.

Zenit Sint-Petersburg ging thuis met 1-3 onderuit tegen Villarreal, het nummer achttien uit de Primera Division. Iborra (33.) opende voor de bezoekers de score, Azmoun (35.) bracht Zenit twee minuten later langszij. In de tweede helft deelden de Spanjaarden de thuisploeg nog twee tikken uit, getekend Moreno (64.) en Morlanes (71.).

Het duel tussen Dinamo Zagreb en Benfica Lissabon eindigde op 1-0. Petkovic zette in de 38e minuut een strafschop om, goed voor het enige doelpunt van de partij. Bij Benfica zat doelman Mile Svilar de hele wedstrijd op de bank.

Frankfurt en Inter Milaan schotelden de toeschouwers een scoreloos gelijkspel voor. De Italianen kregen in de 22e minuut nochtans een uitgelezen kans om vanaf de strafschopstip op voorsprong te komen, maar Trapp bracht redding op de elfmeter van Brozovic. Bij Inter ontbrak Radja Nainggolan wegens een kuitblessure.

De terugwedstrijden vinden op donderdag 14 maart plaats. De finale staat op 29 mei in het Azerbeidzjaanse Bakoe op het programma.