Dembélé ziet driepunter in openingsmatch in slotfase in rook opgaan

Een dag na de 1-0 zege van het Shandong Luneng van Marouane Fellaini tegen Beijing Renhe, is die andere Belgische nieuwkomer in de Chinese Super League er niet in geslaagd de competitie te starten met een overwinning. Mousa Dembélé speelde in zijn openingsduel met Guangzhou R&F 2-2 gelijk bij Chongqing Lifan. De thuisploeg, getraind door de Nederlander Jordi Cruijff, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via een benutte elfmeter van Kardec (25.). Maar Dembélé, de hele wedstrijd centraal op het middenveld, en zijn ploegmaats bogen de achterstand na rust om, dankzij treffers van invaller Ye Chugui (56.) en Zahavi (74.). De zege leek binnen handbereik, maar drie minuten in blessuretijd zorgde opnieuw Kardec (90.+3) voor de 2-2 eindstand.

Zondag komt met Yannick Carrasco de derde (en laatste) landgenoot in China in actie. Hij trekt met Dalian Yifang naar Henan Jianye.