Daarom moet je vandaag nog beginnen met wandelen

Daarom moet je vandaag nog beginnen met wandelen
Foto Unsplash

Of het nu in de bergen is of doodgewoon in de stad: wandelen is een effectieve manier om meer te bewegen. En bovendien is het ook nog eens poepsimpel. Trek je schoenen dus maar al aan, want na dit artikel wil je meteen naar buiten. Dat is toch de bedoeling.

Naar het werk

Stel jezelf eens de vraag waarom je eigenlijk elke ochtend de auto of het openbaar vervoer neemt. En hoeveel tijd je er eigenlijk mee uitspaart. Zeker als je in de stad woont, is de kans groot dat je tijd uitspaart door (een deel van) je traject te voet af te leggen. Het is gratis, makkelijk en ook nog eens gezond. Veel kans dat je de rest van de dag achter je bureau zit, dus het is allesbehalve een slecht idee om alvast goed te beginnen. Bovendien leer je nieuwe plekjes kennen en geeft het je de tijd om even je hoofd leeg te maken.

Cardio

Het lijkt misschien niet zo, maar wandelen is een vorm van cardio. Je hart slaat tijdens een ommetje immers sneller dan wanneer je stilzit. En laat dat nu net de definitie van cardiotraining zijn. Afhankelijk van je fysieke conditie kan een dagelijkse wandeling bovendien wonderen doen voor je gezondheid. Ben je in topvorm, dan heeft het waarschijnlijk minder resultaat, maar alles is beter dan een hele dag stilzitten. Kan je conditie wel wat verbetering gebruiken, dan is wandelen een makkelijke manier om daarmee te beginnen. De drempel is extreem laag en met wat geluk geeft het je zin in meer.

Wandelvakantie

Uiteraard is een intensieve wandeling in de bergen of de natuur nog beter dan een snel ommetje in de stad. Per uur verbrand je zo’n driehonderd calorieën – als je klimt of trappen oploopt, verdubbelt dat zelfs. Reken dus maar uit hoeveel je verbrandt tijdens een dagje hiken in de Alpen! Wij zijn alvast overtuigd en nemen volgende keer onze wandelschoenen mee op vakantie.