Politie bezorgd over lot van vermiste vrouw van steenrijke Noorse investeerder

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Noorse politie is bezorgd over "het gebrek aan een teken van leven" van de vrouw van een van Noorwegens rijkste zakenmannen. De vrouw is al vier maanden vermist. "We kunnen niet uitsluiten dat er iets misgegaan is tijdens de ontvoering", aldus politieinspecteur Tommy Broske tijdens een persconferentie. De 68-jarige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen is sinds 31 oktober vermist. Ze werd het laatst gezien in haar huis in Lørenskog, op een twintigtal kilometer van Oslo.

Volgens de politie heeft noch de familie, noch de speurders sinds 11 februari nog iets gehoord van de vermoedelijke kidnappers. "Het spreekt voor zich dat de politie, nog meer dan daarvoor, zich de vraag stelt of Anne-Elisabeth Hagen nog in leven is." De politie roept de kidnappers op contact op te nemen. Op de dag van de verdwijning werd in het huis een briefje gevonden waarin gevraagd werd losgeld te betalen in een cryptomunt. Volgens de Noorse media werd er voor 9 miljoen euro aan losgeld gevraagd. Sindsdien was er wel enkele keren contact met personen die zich voordeden als de ontvoerders. Die leverden echter geen bewijs of zij de vrouw nog in handen hadden en of ze nog in leven was.

Sinds 9 januari, toen de politie het nieuws van de verdwijning bekendmaakte, kwamen al meer dan 1.500 tips binnen.

De politie wil graag contact met de twee mannen die gezien werden op bewakingsbeelden op de dag van de verdwijning, net buiten het bedrijfsgebouw van echtgenoot Tom Hagen.

De financiële site Kapital schat Hagens rijkdom op 1,7 miljard Noorse kroon (175 miljoen euro). Hagen is een investeerder die vooral actief is in energie en vastgoed.

bron: Belga