Zware uitslaande brand in nieuw zwembad van Kortrijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Er heeft dinsdagnacht een hevige brand gewoed in het gloednieuwe zwembad van Kortrijk. Het zwembad zou later deze week opengaan voor het grote publiek. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. Bij de brandweerzone Fluvia liep rond 23 uur een melding binnen voor een explosie. Even later vatte de toren met glijbanen van het zwemcomplex op het Nelson Mandelaplein vuur. De brandweer kwam massaal ter plaatse met verschillende ladderwagens en er werd een tankwagencircuit ingesteld voor de aanvoer van water. Op sociale media circuleerden al snel beelden van de brand. De politie stelde een veiligheidszone in en het treinverkeer, dat vlak langs het Nelson Mandelaplein loopt, werd tijdelijk stilgelegd. Na anderhalf uur was de brand onder controle.

"Er was gelukkig niemand meer aanwezig in het zwembad", zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne. "De brandweer heeft er alles aan gedaan om te voorkomen dat de brand zou overslaan op het sportzwembad. Maar het zwembad zou dit weekend officieel geopend worden, dus dit is natuurlijk heel erg voor Kortrijk."

Het zwembadcomplex op Kortrijk Weide, met vijf glijbanen en de langste wildwaterbaan in België, zou vrijdag de deuren openen voor het grote publiek. De zwembadengroep Lago investeerde meer dan 33 miljoen euro in het nieuwe zwembad, dat mikt op ruim 200.000 bezoekers per jaar. Het omvat een olympisch bad, vijf glijbanen en een wildwaterbaan van 160 meter, de grootste van ons land.

Het parket heeft een deskundige aangesteld om de oorzaak van de brand te onderzoeken. Woensdag geeft de stad een persconferentie met meer uitleg.

bron: Belga