WOW. Spanje is het gezondste land ter wereld

Foto Pexels

Voor wie graag wil verblijven in het mooie Spanje is nu het ideale moment aangebroken. De Spanjaarden hebben namelijk Italië voorbij gestoken in de ranglijst van de gezondste landen ter wereld. Na Italië volgt Japan, op de hielen gezeten door Singapore en Zwitserland. België doet het minder goed en zakt twee plaatsen ten opzichte van vorig jaar.

De Healthiest Country Index van het persagentschap Bloomberg is een gezondheidsevaluatie van 169 landen. Ze houden onder andere rekening met de levensverwachting, gezondheidsrisico’s, beschikbaarheid van proper water en sanitaire voorzieningen, en mentale gezondheid.

Waarom Spanje?

Spanje heeft met 86 jaar de hoogste levensverwachting van alle landen van de Europese Unie. Dat de Spanjaarden op nummer één staan, heeft te maken met het Mediterrane eetpatroon. Dat dieet draait vooral om groenten, fruit, noten, extra vierge olijfolie, vis en weinig rood vlees. Dit zou beter zijn voor de cardiovasculaire gezondheid dan een vet eetpatroon.

België zakt twee plaatsen ten opzichte van vorig jaar en staat nu op de 28ste plaats met een score van 80,24. We staan net onder Malta en boven Tjsechië. Er is duidelijk nog veel werk aan de winkel om onze levensverwachting te verhogen.