Luca Brecel met century naar derde ronde, Ben Mertens uitgeschakeld

Luca Brecel met century naar derde ronde

Luca Brecel (WS-13) heeft zich zaterdag in het Engelse Watford voor de derde ronde (1/16 finales) van het Shoot Out geplaatst. Hij versloeg de Engelsman Ricky Walden (WS-31) met 137-0 en maakte daarbij behoorlijk wat indruk. De 23-jarige Limburger potte een century weg, een zeldzaamheid in het Shoot Out. Zijn break van 133 is ook de hoogste van het toernooi. Hij doet één beter dan de 132 die Walden in de eerste ronde liet optekenen. De loting voor de derde ronde wordt zaterdagavond uitgevoerd.

Ben Mertens redde het niet. In een treffen tussen twee youngsters moest de 14-jarige Oost-Vlaming met 37-12 de duimen leggen voor de 16-jarge Engelsman Ryan Davies.

De wedstrijden op het Shoot Out worden gespeeld naar één frame, dat niet langer mag duren dan 10 minuten. De eerste vijf minuten moet de witte bal binnen de 15 seconden gespeeld worden, na vijf minuten is dat binnen de tien seconden. Bij een fout mag de tegenstrever de bal in de hand nemen en leggen waar hij wil. In 2016 schopte Brecel het tot de finale. Daarin moest hij toen met 50-36 de duimen leggen voor de Fin Robin Hull (WS-86).

bron: Belga