Hierdoor krijg je meer controle over je leven

Foto Pexels

Het leven is zo onvoorspelbaar dat het moeilijk is om alles op orde te houden. Heb je het gevoel dat je je leven niet meer onder controle hebt? Met deze drie tips krijg je er terug grip op.

Volgens een onderzoek van de North Carolina State University bepalen drie factoren hoeveel controle je hebt over je leven. Uit de bevraging met 205 mensen blijkt dat er factoren zijn die de controle over je leven beïnvloeden.

Goede nachtrust

Onderschat de kracht van een goede nachtrust niet. Iedereen voelt zich op zijn best na voldoende geslapen te hebben. Daardoor ben je ook meer gefocust en zal je meer orde krijgen in je leven.

Positieve ingesteldheid

Shenghao Zhang, één  van de onderzoekers, zegt dat een positieve ingesteldheid ervoor zorgt dat je meer controle hebt. Niet altijd even vrolijk? Dan kan je jezelf eens afvragen wat maakt dat je je emoties niet kan beheersen. Je moet je bewust zijn van je emoties en die accepteren.

Probeer de volgende keer dat je je slecht voelt even de tijd te nemen om deze emoties echt te ervaren en te verwerken, voor je verdergaat met iets anders.

Omgaan met stress

Ben je gestresseerd? Dat is helaas onvermijdelijk, maar de manier waarop je ermee omgaat, kan je wel veranderen. Probeer meer te relativeren in het leven en je dag goed te plannen. Na een rusteloze nacht of een stressvolle dag kan je het gevoel krijgen dat je de controle verliest op je leven.

Als je deze factoren in je achterhoofd houdt, zal je je leven ook makkelijker op orde houden.