Verkiezingen Nigeria – Meerdere doden bij campagnebijeenkomst van president Buhari

Verkiezingen Nigeria - Meerdere doden bij campagnebijeenkomst van president Buhari
Verkiezingen Nigeria - Meerdere doden bij campagnebijeenkomst van president Buhari

Na afloop van een campagnebijeenkomst van president Muhammadu Buhari in Port Harcourt, in het zuiden van Nigeria, zijn dinsdag meerdere mensen omgekomen. Dat heeft een woordvoerder van de president bevestigd. Aan een van de uitgangen van het Adokiye Amiesimakastadion, waar het evenement plaatsvond, was paniek en vervolgens een stormloop ontstaan. Verschillende mensen werden vertrappeld. Volgens een verantwoordelijke van het universitair ziekenhuis van Port Harcourt kwamen minstens veertien mensen om. Er zijn ook veel gewonden, van wie er sommigen erg aan toe zijn,
In een reactie zegt Buhari “diep bedroefd” te zijn met de “onnodige verliezen” en wenst hij alle gewonden “een snel herstel” toe. Hij spreekt wel van een voorts “erg geslaagd evenement”.
De zowat 190 miljoen Nigerianen zijn opgeroepen om zaterdag naar de stembus te trekken voor zowel presidents- als parlementsverkiezingen.
Afgelopen weekend kwamen bij gevechten in de zuidelijke stad Warri tussen aanhangers van de regerende partij APC en de belangrijkste oppositiepartij PDP nog vijf mensen om.

Bron: Belga