Twee nieuwe arrestaties in affaire rond dief van geldtransport

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een man en een vrouw zijn gisterenavond in Amiens gearresteerd, daags nadat een chauffeur van een geldtransport Loomis in dezelfde Franse stad met de inhoud van zijn voertuig, zo'n drie miljoen euro, aan de haal was gegaan. Dat is vernomen van bronnen dichtbij het onderzoek. De twee, een broer en zus, werden verhoord en in hechtenis ten behoeve van het onderzoek ("garde à vue") geplaatst. De vrouw had zich voorgesteld als de huurster van het appartement waar de voortvluchtige chauffeur dinsdagmiddag werd gearresteerd. De geldtransporteur had maandag rond 06.00 uur zijn twee collega's afgezet bij een agentschap van Western Union in Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), waarna hij met het voertuig verdween. De wagen werd een paar straten verderop leeg teruggevonden. De gerechtelijke politie van Parijs, belast met het onderzoek, riep getuigen op om de "vermoedelijk gewapende en gevaarlijke" dader, Adrien Derbez, terug te vinden.

De gerchtelijke politie arresteerde de man uiteindelijk in de late dinsdagmiddag in Amiens, samen met een mogelijke medeplichtige. Meerdere zakken bankbiljetten werden in beslag genomen, "op zijn minst een groot deel, en misschien wel de hele buit", aldus een politiebron.

De man werd gearresteerd in een appartement in Saint-Acheul, een rustige wijk in het centrum van Amiens, nadat hij nog had geprobeerd door een raam te ontsnappen.

Bron: Belga