Stakers bezetten belangrijke verkeersaders in Gent

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Gent hebben groepjes stakers vandaag belangrijke verkeersaders bezet. Op de John F. Kennedylaan is het verkeer zo al drie keer tot stilstand gebracht. Ook aan de Ghelamco Arena zorgen stakers voor zware verkeershinder. Daar reed een personenwagen in op een stakerspost, twee vakbondsmensen zijn daarbij gewond. De bestuurder is opgepakt. De Kennedylaan is een belangrijke verkeersader doorheen het Gentse havengebied, waar vandaag 10 tot 20 stakersposten zijn ingericht. Aan de Skaldenbrug verzamelen vandaag de werknemers van enkele toeleveranciers van Volvo Cars. Die bedrijven zitten in een afbouwscenario.

Vakbondsleden trokken tot drie keer toe naar de drukke R4 om die te blokkeren. De politie laat begaan en bemiddelt. De verkeershinder is wel groot.

Ook aan de Ghelamco Arena zorgt een stakerspost voor veel verkeershinder. Daar deed zich vanochtend een ernstig incident voor nadat de bestuurder van een personenwagen het geduld verloor en op een stakerspost inreed. Twee vakbondsleden werden daarbij gewond. De man is opgepakt.

bron: Belga