Beperkte hinder bij bpost

Beperkte hinder bij bpost

De postbedeling is in het hele land grotendeels verzekerd, zo meldt een woordvoerster van bpost. Meer dan 95 procent van de krantenrondes werd uitgevoerd, zowel in Vlaanderen als Wallonië en Brussel. Voor brieven en pakjes is de situatie beter in Vlaanderen. In het zuiden van het land wordt maar 68 procent van die rondes uitgevoerd. De hinder bij bpost op de dag van de nationale staking is uiteindelijk niet al te groot. ’s Nachts werden geen postcentra geblokkeerd. Het postpersoneel bracht de pakjes en brieven dus naar de sorteer- en distributiecentra. “Maar omwille van de staking is er minder personeel, wat betekent dat de behandelde volumes lager zullen liggen”, aldus woordvoerster Barbara Van Speybroeck.

’s Ochtends vroeg hebben de postbodes 95 procent van de krantenrondes uitgevoerd in Wallonië en Brussel, in Vlaanderen is dat zelfs 99 procent.

Bij de pakjes en brieven is de situatie anders. In Brussel en Wallonië wordt dus maar 68 procent van de bedeelrondes uitgevoerd. in Vlaanderen is dat grosso modo beter, op uitzondering van Limburg (64 procent). In Vlaams-Brabant (98 procent) en Antwerpen (93 procent) is de hinder een pak kleiner. In Oost- en West-Vlaanderen zijn meer dan vier op de vijf rondes verzekerd (81 en 86 procent).

Rond 9 uur was de bedrijvenzone geblokkeerd waar het sorteercentrum van Charleroi zich bevindt.

bron: Belga