Elon Musk onthult prijskaartje om naar Mars te reizen

AFP / SpaceX

SpaceX-baas Elon Musk heeft op Twitter bekendgemaakt hoeveel het zou kosten om in de toekomst naar Mars te vliegen. En dat is geen gemiddeld maandloon.

Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk gaf onlangs beelden vrij van de Starship, een volledig herbruikbaar roestvrijstalen ruimteschip dat de mens binnen x-aantal jaren naar Mars moet brengen. Het voertuig zou zo’n honderd mensen per keer tot ginder kunnen vervoeren. Blijft de vraag hoeveel zo’n tripje gaat kosten.

Gratis retourticket

Maandag kreeg Musk die vraag op Twitter, en tot ieders verbazing antwoordde hij erop. De 47-jarige Canadees-Amerikaanse ingenieur legde uit dat het prijskaartje afhankelijk zal zijn van de vraag, maar hij gaf wel degelijk een schatting van de prijs mee. “Dat hangt sterk af van de vraag, maar ik ben er vrij zeker van dat een reis naar Mars (retourticket is gratis) ooit minder dan 500.000 dollar zal kosten en misschien zelfs minder dan 100.000 dollar. Zo laag dat mensen uit welgestelde landen hun huis op Aarde kunnen verkopen en naar Mars kunnen verhuizen, als ze willen”, klinkt het.

Eerste reizigers in 2024

SpaceX is van plan om rond 2024 de eerste mensen al naar Mars te laten reizen. De bedoeling is dan dat die mensen ginder systemen zoals recycling, energie en mobiliteit op poten zetten. Vervolgens kan er worden uitgebreid naar meerdere steden.