Eenzaam aapje op zoek naar adoptieouders voor Valentijn

Eenzaam aapje op zoek naar adoptieouders voor Valentijn
Flickr / Eric Kilby

Niemand is graag alleen op Valentijn en dat geldt ook voor aapjes. Maarten is een zesjarige colobus aap en woont in het Drusillas Park in het Britse East Sussex. Jammer genoeg is hij een van de enige dieren in de zoo zonder adoptieouder(s). Zijn verzorgers willen dat hij tegen Valentijn gesetteld is.

Valentijnsdier

De Britse zoo probeert om adoptieouders te vinden voor alle dieren. Dat lukt meestal ook, maar Maarten is een uitzondering. Hoofdverzorger Sophie Leadbitter geeft een woordje uitleg: “Uiteraard is Maarten heel geliefd bij zowel de verzorgers als de bezoekers. Maar het breekt ons hart om elke dag opnieuw te zien dat zijn adoptieplaatje blanco is. Hij is een lieve aap die graag ontspant in de zomerzon en dutjes doet na een lekkere maaltijd. Hij heeft donkere ogen en een dikke witte staart – kortom, het ideale dier om te adopteren voor Valentijn.”

Boeren

De colobus apen komen voor in Centraal-Afrika, eten fruit en bladeren en wegen zo’n 20 kilogram. Net als de koe hebben ze vier magen, waardoor de beestje veel boeren laten. Dat detail hebben de verzorgers gelukkig weggelaten uit de advertentie die ze ter gelegenheid van zijn adoptie in de lokale krant plaatsten. Geïnteresseerd? Als adoptieouder krijg je gratis toegangskaartjes, een certificaat en je naam verschijnt op het adoptieplaatje. Meer kan een mens niet wensen, toch?