“Onderwijs is prioriteit nummer één”

Onderwijs is prioriteit nummer één

Lijsttrekker Matthias Diependaele (N-VA) voor het Vlaams parlement wil de komende campagne inzetten op onderwijs om Vlaanderen bij de economische topregio’s van Europa te doen behoren. Dat zegt hij bij de voorstelling van de Oost-Vlaamse lijsten voor de komende verkiezingen. “We staan er reeds goed voor met een sterke Vlaamse economie. Maar als we de top 5 willen bereiken ligt er nog werk op de plank”, klinkt het.
N-VA stelt vandaag in Gent de lijsten voor waarmee het naar de verkiezingen van 26 mei trekt, wanneer een nieuw Vlaams en Federaal parlement wordt gekozen. Lijsttrekker Diependaele herhaalt daarbij de belangstelling van N-VA in het departement Onderwijs, nadat ook voorzitter Bart De Wever vorig jaar aangaf dat de partij op die bevoegdheid aast. Diependaele trekt de Vlaamse lijst, die geduwd wordt door Lieven Dehandschutter, burgemeester van Sint-Niklaas.

Eerder was al bekend gemaakt dat de federale lijst door Europees parlementslid en Gents gemeenteraadslid Anneleen Van Bossuyt wordt getrokken. “De klimaatverandering is niet meer weg te slaan van de politieke agenda, en dat is maar goed ook”, zegt Van Bossuyt. “Wij verkondigen geen doemverhalen maar we beloven ook geen luchtkastelen.” Van Bossuyt vat de ‘ecorealistische’ plannen van N-VA samen als “economische groei, kostenefficiënte maatregelen en innovatie.” Op die manier wil de partij zorgen voor “betaalbare, zekere en groene energie.”

Kamervoorzitter Siegfried Bracke duwt de federale lijst. “De gemiddelde leeftijd van onze kandidaten is 40 jaar, onze jongste kandidaat is 21”, zegt Van Bossuyt nog over de samenstelling.

bron: Belga