Triomf voor Pidcock bij de beloften

Triomf voor Pidcock bij de beloften

Tom Pidcock heeft vandaag bij de beloften de Krawatencross in Lille op zijn naam gebracht. De wereldkampioen haalde het voor Niels Vandeputte. Ben Turner vervolledigde het podium. Het eindklassement in de DVV Verzekeringen Trofee gaat naar Niels Derveaux die Lander Loockx van de leidersplaats verstootte. Pidcock reisde in laatste instantie af naar de DVV Verzekeringen Trofee en was daarmee de vierde wereldkampioen aan de start in Lille na Sanne Cant, Mathieu van der Poel en Inge van der Heijden. In het klassement speelde hij geen rol. Daarin was er wel strijd tussen Niels Derveaux en Lander Loockx, het verschil bedroeg slechts zes seconden tussen beiden, met Loockx aan de leiding.

Beide beloften viseerden elkaar meteen na de start, maar het was Niels Vandeputte die samen met Tom Pidcock bij de rest van het pak zou wegrijden. Pidcock etaleerde zijn benen van het WK, Vandeputte kreeg het moeilijk, maar gaf niet af.

Toen Pidcock ten val kwam in het zand, was Vandeputte zelfs even alleen op pad, met nog twee ronden voor de boeg. Pidcock zette evenwel de situatie recht, raapte Vandeputte weer op en stoomde door naar de zege.

In de strijd om het eindklassement verging het Loockx niet al te best. Van in het begin moest hij van ver achtervolgen. Hij finishte als 21ste, op meer dan een minuut van Derveaux en verspeelde zo het eindklassement.

Bij de junioren was Thibau Nys aan het feest. Hij haalde het voor Witse Meeussen en Jetze Van Campenhout.

bron: Belga