Proximus League - Roeselare gaat na de rust over kelderploeg Lommel

Op de 25e speeldag in de Proximus League kreeg Roeselare op Schiervelde het bezoek van hekkensluiter Lommel. Het werd een felbevochten duel, waarin de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok met 4-2. In de stand wipt Roeselare over Westerlo en Tubeke en beent het Union bij op de derde plaats. De Brusselaars moeten zondag wel nog aan de bak tegen leider Beerschot Wilrijk. Esteban Casagolda liet Schiervelde al na acht minuten juichen: de Spanjaard verschalkte de Lommelse doelman Gaetan Coucke met een vreemde curve (1-0). Even voor rust repliceerden de bezoekers via Glenn Claes, die met een lage schuiver van buiten de zestien de 1-1 ruststand op het bord zette.

Vlak na de koffie kwam Roeselare gloeiend dicht bij de voorsprong: Nicolas Rajsel knalde na een hoekschop op de lat, seconden later knikte Casagolda een voorzet nipt naast de paal. Voorgenoemden waren acht minuten later verantwoordelijk voor de 2-1: Casagolda legde af voor Rajsel, die de 2-1 tegen de netten werkte. De Roeselaarse euforie bleek van korte duur, want vier minuten later bracht Glenn Neven Lommel weer langszij. Zeven minuten voor tijd bracht Arsenio Valpoort de verlossing voor de thuisploeg: de Nederlander schoof van dichtbij de 3-2 over de lijn, hetgeen volstond voor de zege. Diep in de blessuretijd maakte Casagolda zijn tweede van de avond: eindstand 4-2.