Fed Cup - Van Uytvanck na verlies tegen Garcia: "Liet het in begin derde set hangen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Alison Van Uytvanck (WTA 50) kon België zaterdag in de eerste ronde (kwartfinales) van de Fed Cup tegen Frankrijk niet op voorsprong zetten. De 24-jarige Grimbergse verloor op het hardcourt van de Luikse Country Hall van Caroline Garcia (WTA 19) in drie sets: 7-6 (7/2), 4-6 en 6-2. "Spijtig dat ik het in het begin van de derde set liet hangen", reageerde Van Uytvanck. "Ik speelde in de derde set bij 1-1 een minder spelletje waarna Caroline sterk begon de tennissen", verklaarde de Belgische. "Spijtig. Ik probeerde het erna nog recht te zetten, maar zij leverde echt moeilijke ballen af. In het begin was er bij ons beiden veel stress, maar kapitein Johan Van Herck raadde me aan kalm te blijven. Caroline was niet onklopbaar vandaag, ik kwam gewoon net iets tekort om te winnen."

"Het spande erom, en dat zal nog het hele weekend het geval zijn", vervolgde de Brabantse. "In de Fed Cup speel je niet voor jezelf, maar voor je team. Je wil altijd goed doen en je voor 100 procent geven."

Aansluitend neemt Elise Mertens (WTA 21) het op tegen Alizé Cornet (WTA 51). Zondag staan nog twee enkelpartijen op het programma, gevolgd door een eventueel beslissend dubbel. Mertens opent tegen Garcia, waarna Van Uytvanck Cornet treft. Kirsten Flipkens (WTA 53) en Ysaline Bonaventure (WTA 134) dubbelen dan tegen Pauline Parmentier (WTA 55) en Fiona Ferro (WTA 103). Beide kapiteins kunnen hun opstelling wel nog tot een uur voor de wedstrijd veranderen.

De winnaar van het duel tussen België en Frankrijk neemt het tijdens het weekend van 20 en 21 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Roemenië en Tsjechië, die in Ostrava op de agenda staat. Na twee duels houden beide landen mekaar in evenwicht (1-1).

bron: Belga