Cant verovert voor eigen volk dag- en eindzege

Cant verovert voor eigen volk dag- en eindzege

Sanne Cant heeft de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee op haar naam gebracht. In de laatste ronde reed ze weg bij Loes Sels en Denise Betsema en verzekerde ze zich van de dagzege. Denise Betsema snelde Sels nog voorbij in de strijd om de tweede plek. Cant pakt ook het eindklassement van dit regelmatigheidscriterium. De Britse Niki Brammeier nam de beste start in de Lilse Bergen, maar al snel nam de Nederlandse wereldkampioene bij de beloften, Inge van der Heijden, het commando over. Op iets verdere afstand volgden Loes Sels, Sanne Cant en Ellen Van Loy.

Noemenswaardige verschillen konden nog niet opgetekend worden, in ronde twee zagen we zes leiders: de vijf eerder vermeldde rensters en ook Denise Betsema. Van Loy zou gaandeweg de rol een beetje moeten lossen. De wedstrijd vorderde snel, niemand slaagde er echt in om te ontsnappen op het snelle parcours.

Loes Sels sloeg even een kloofje, maar dat werd weer gedicht. Al kregen we op het eind van de voorlaatste ronde wel drie leiders: Cant, de jonge Van der Heijden en Sels. Denise Betsema was niet ver en pikte nog aan in de slotronde. Daar achtte Cant haar moment gekomen en in een zone met verschillende lussen kreeg ze een klein gaatje. Sels kreeg het niet meer dicht en zou in de sprint om de tweede plek nog gevloerd worden door Betsema.

Cant pakt ook het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee, met 1:35 voorsprong op Loes Sels. Nikki Brammeier finisht als derde op 4:03.

bron: Belga