Britse prins Philip levert rijbewijs in nadat hij ongeval had veroorzaakt

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Britse prins Philip heeft zijn rijbewijs ingeleverd. De 97-jarige echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II deed dat nadat hij midden januari zelf een ongeval had veroorzaakt. Volgens Buckingham Palace gaf de Britse prins na lang beraad zijn rijbewijs uit eigen wil af. De 97-jarige prins Philip had op 17 januari een auto-ongeluk nabij het landgoed Sandringham van de Britse Queen. Hij reed met zijn Land Rover plotseling een hoofdweg op en gaf daarbij geen voorrang aan de wagen waarin de Britse Emma Fairweather zat. In de wagen zat ook nog een vriendin met haar baby. Na de aanrijding belandden de twee auto's in de berm.

Prins Philip en de baby bleven ongedeerd. De vriendin, die aan het stuur zat, raakte lichtgewond aan de knie en Fairweather brak haar pols.

Enkele weken geleden publiceerde de krant Sunday Mirror een brief met excuses die Philip schreef aan Fairweather. Die deed eerder haar beklag over het feit dat ze nog altijd geen persoonlijke excuses had gekregen van de prins. "Ik zou graag willen dat je weet hoeveel spijt ik heb voor mijn aandeel in het ongeluk", aldus prins Philip, die zei dat hij de auto niet zag aankomen door de laaghangende zon. "Ik was wat van streek na het ongeval, maar was heel opgelucht dat niemand van jullie ernstig gewond was. Toen er zich een menigte begon te vormen, raadde een lokale politieagent me aan om terug te keren naar Sandringham House", aldus Philip, die haar een spoedig herstel wenste.

bron: Belga