VIDEO. Mannen betasten teefjes tijdens hondenshow in Nederland

Bij de Dogshow in de Nederlandse stad Eindhoven zijn meerdere honden betast aan hun geslachtsdeel. Undercoverbeelden daarvan zijn uitgekomen. De politie kan op basis van de beelden evenwel geen strafbare feiten constateren.

Op de beelden van dierenrechtenorganisatie House of Animals valt te zien dat verschillende perverten bij zeker drie teefjes met hun vingers over hun vulva wrijven en penetreren. Sinds een aantal jaar zijn in Nederland “ontuchtige” handelingen met een dier verboden. De maximale straf hiervoor bedraagt in Nederland achttien maanden cel.

Maurice Peperkamp, voorzitter van de Dogshow, spreekt van een storm in een glas water. Hij beaamt dat de handelingen van de hondenbaasjes in kwestie “absoluut niet door de beugel kunnen, maar het gaat om twee à drie mensen die dat deden. Er waren in totaal 1800 mensen die hun honden tentoonstelden. Dan zitten er blijkbaar dus een paar van die gekken tussen”, klinkt het.

Politie

De politie laat in een reactie weten dat het op basis van de beelden die zij ontvingen geen strafbare feiten kunnen vaststellen. “Als goed te zien is welke handelingen er gedaan worden en wie die handeling verricht, dan kunnen we, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, optreden. Maar uit deze beelden konden wij geen opsporingsindactie halen.”

Een woordvoerder laat weten dat zij de melder op de hoogte hebben gebracht van hun bevindingen. Ook adviseerden ze de melder in kwestie om bij het doen van aangifte ook beelden aan te leveren waar goed op te zien is welke handelingen er gedaan worden, en wie die handelingen verricht. “We nemen de zaak zeer serieus”, voegt de woordvoerder daaraan toe.

Mocht er nog aangifte worden gedaan, dan gaat de politie in overleg met het OM opnieuw beoordelen of er sprake is van strafbare feiten. “Daarvoor kunnen we desgewenst ook andere deskundigen bevragen.”