Ondanks sneeuw weinig problemen in ochtendspits

door
Belga
Leestijd 1 min.

De sneeuwzone die in de nacht van gisteren op vandaag over het land trok, leidt tot weinig problemen in de ochtendspits. De NMBS meldt hier en daar enkele technische defecten, zowel aan de treinen zelf als aan de infrastructuur, maar nergens moest het treinverkeer volledig onderbroken worden. Ook De Lijn heeft weinig problemen te melden, al moeten enkele bussen lokaal een omleiding volgen door de gladde wegen. Ook automobilisten kunnen vlot rijden: het Vlaams Verkeerscentrum heeft het over een relatief rustige ochtendspits. Rond 8 uur stond er zowat 100 km file. De Lijn waarschuwt dat de bussen in heel Limburg en het Pajottenland met lichte vertragingen rijden, en ook in Antwerpen zijn door de gladde wegen en verkeersdrukte kleine vertragingen mogelijk.

Omdat de sneeuwzone Vlaanderen ruim voor de ochtendspits heeft verlaten, hebben de strooidiensten de tijd gehad om alle wegen te behandelen. Deze nacht werd 1.400 ton strooizout gebruikt.

De ochtendspits verloopt deze ochtend alvast relatief rustig, zonder noemenswaardige incidenten. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Praktisch overal waren de wegen sneeuwvrij bij de start van de ochtendspits. Enkel in Limburg was dat niet overal het geval, maar intussen zien we dat ook daar de wegen sneeuwvrij zijn."

Enkel op de E17 in Destelbergen, richting Gent, is het ruim een uur aanschuiven. Daar zijn twee van de drie rijstroken dicht door een defecte vrachtwagen. Die vrachtwagen is intussen getakeld, maar het blijft aanschuiven.

bron: Belga