Louisa Moritz, actrice in ‘One flew over the cuckoo’s nest’, overleden op 72 jaar

Louisa Moritz, de actrice die bekend is van onder meer filmklassieker ‘One flew over the cuckoo’s nest’, is overleden op 72-jarige leeftijd. Moritz is ook een van de vrouwen die acteur Bill Cosby van aanranding beschuldigde. “Haar hart heeft het begeven. Ze is een natuurlijke dood gestorven. Ze was het voorbije jaar niet heel goed en had evenwichtsproblemen”, zei haar woordvoerder Edward Lozzi aan de New York Daily News.
Moritz, die ook bekendheid verwierf met de film ‘Up in smoke’ uit 1978, beschuldigde Cosby in 2014 ervan dat hij haar dwong tot orale seks, vlak voor ze in 1971 te gast was in Johnny Carson’s ‘Tonight show’. Ze sloot zich aan bij een lasterzaak tegen Cosby, die nog steeds loopt voor een federale rechtbank in Massachusetts, met zeven eisers.
Moritz werd geboren als Louisa Castro in Cuba. Ze zou een ver familielid zijn van de overleden Cubaanse president Fidel Castro. Maar toen die de macht greep in de jaren vijftig, ontvluchtte Louisa Actrice de Caraïbische staat. Later veranderde ze haar naam.

bron: Belga