DNA Nemmouche gevonden op verschillende spullen die aan schutter worden toegeschreven

DNA Nemmouche gevonden op verschillende spullen die aan schutter worden toegeschreven

Het DNA van Mehdi Nemmouche is aangetroffen op verschillende spullen die worden toegeschreven aan de schutter die de aanslag pleegde op het Joods Museum van België. Dat heeft een Franse DNA-expert vandaag verklaard op het Brusselse assisenhof. Het gaat onder meer om de jas, de pet en de zonnebril die de schutter aangehad zou hebben. Zo trof de Franse expert het DNA van Mehdi Nemmouche aan op een zwarte pet, een blauwe jas en een zonnebril, telkens op plaatsen die erop wijzen dat Nemmouche die spullen heeft gedragen en niet enkel heeft aangeraakt. Het gaat telkens om spullen die Nemmouche bij zich had toen hij in Marseille werd opgepakt en een zeer grote gelijkenis vertonen met de spullen die de dader van de aanslag droeg, en die opduiken in de opeisingsvideo’s die teruggevonden werden op de laptop die Nemmouche bij had.

“Op de blauwe vest werd bovendien alleen het DNA van Nemmouche gevonden, en niet dat van iemand anders”, verduidelijkte de expert.

Op die opeisingsvideo’s was ook een draagbare GoPro-camera te zien, die de schutter tijdens de aanslag op zijn borst droeg. Bij zijn arrestatie had Nemmouche ook een dergelijke camera bij en ook daarop werd zijn DNA gevonden.

Het DNA van Nemmouche werd ook teruggevonden op verschillende plaatsen op de kalasjnikov die hij bij had, en waarvan later bleek dat die gebruikt was bij de aanslag.

bron: Belga