Brede opklaringen op komst

Brede opklaringen op komst

Deze namiddag begint met op veel plaatsen nog veel wolkenvelden. In de loop van de namiddag kunnen er soms brede opklaringen verschijnen. Op het eind van de namiddag en in de avond neemt vanuit het zuidwesten de bewolking opnieuw toe. De maxima liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen en +2 of +3 graden in het noorden of op de plaatsen met de breedste opklaringen. Vrijdag is het wisselend tot vaak zwaarbewolkt. In de namiddag is er lokaal kans op een regenbuitje. Het wordt zachter, met maxima tussen 2 en 6 graden. In de Ardennen en in het noordwesten van het land hangt er soms meer lage bewolking. De wind is zwak tot matig en komt uit voornamelijk zuidelijke richtingen.

Zaterdag wordt het vaak zwaarbewolkt met maar enkele lokale opklaringen. In Hoog-België kan er soms nog smeltende sneeuw of sneeuw vallen en is het nevelig of mistig. Aan zee is er kans op enkele regenbuien. Elders blijft het meestal droog. De maxima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Ardennen en 6 graden aan zee.

Zondag blijft het overwegend droog met een afwisseling van zon en wolken. In Hoog-België verwacht het KMI lage wolken met kans op mist. De maxima liggen tussen 1 graad in de Ardennen en 6 graden aan de kust.

Maandag is het vaak droog, maar tijdelijk kunnen er wel een paar buien van smeltende sneeuw voorkomen, en op de hoogten enkele sneeuwbuien. We verwachten meestal wolkenvelden bij maxima van 0 graden in de Ardennen tot 4 graden in het westen.

Dinsdag lijkt een zwakke hogedrukwig voor overwegend droog weer te zorgen. Het is dan rustig, maar mogelijk hangen er lage wolken. Het kwik klimt naar waarden tussen 1 graad in de Ardennen en 5 graden aan zee.

Ook woensdag lijkt een droge maar eerder bewolkte dag te worden. Mogelijk vergroot donderdag de kans op (winterse) neerslag. De maxima schommelen rond 3 of 4 graden in het centrum en in vele streken vriest het ’s nachts.

bron: Belga