Organisatoren zette Iljo Keisse uit koers

Organisatoren zette Iljo Keisse uit koers
Organisatoren zette Iljo Keisse uit koers

Wielrenner Iljo Keisse is gisteren na afloop van de derde etappe door de organisatoren van de Ronde van San Juan (2.1) uit koers gezet, zo maakte de organisatie bekend. De renner van Deceuninck – Quick-Step kwam in een mediastorm terecht nadat hij op een wel erg suggestieve wijze achter een vrouw was gaan staan voor een foto. De vrouw diende daarvoor klacht in bij de politie, maar die zou volgens Argentijnse media de zaak geklasseerd hebben.

De zaak leek daarmee afgehandeld, totdat de organisatie van de wielerronde dinsdag plots Deceuninck – Quick-Step opriep de renner een gepaste sanctie op te leggen. Keisse verontschuldigde zich daarop. “Ik wil mij bij iedereen excuseren voor de houding die ik deze week op een foto aannam”, tweette de renner van Deceuninck – Quick-Step in zowel het Spaans als Engels. “Ik wilde niemand kwetsen en heb er veel spijt van. Ik besef dat ik in de fout ging maar ik ben geen respectloos iemand. Het spijt me echt.”

Enkele uren later volgde vervolgens het bericht van de organisatoren dat de 36-jarige Keisse uit koers werd gezet. “De renner heeft de eer en de reputatie van deze wielerronde, de Internationale Wielerunie UCI en het wielrennen in het algemeen in het gedrang gebracht”, klonk het in de mededeling.

Bron: Belga