KV Mechelen (4.000 euro) en Union (1.250 euro) houden boete over aan duel in Dudenpark

KV Mechelen (4.000 euro) en Union (1.250 euro) houden boete over aan duel in Dudenpark

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft gisteren een boete van 4.000 euro opgelegd aan 1B-club KV Mechelen, naar aanleiding van supportersincidenten tijdens het competitieduel op bezoek bij Union. De Brusselaars lieten zich ook niet onbetuigd en moeten zelf 1.250 euro ophoesten. In het duel van de 21e speeldag in de Proximus League staken de Mechelse supporters meermaals vuurpijlen af in het Joseph Marienstadion. Malinwa neemt naar eigen zeggen alle mogelijke maatregelen om incidenten zoals die op 13 januari te voorkomen. “De Geschillencommissie juicht deze repressieve, organisatorische en sensibiliserende inspanningen toe. Toch dient ten opzichte van pyrotechnische materialen een nultolerantie gehanteerd worden. Er moeten nog meer inspanningen geleverd worden om dergelijke gevaarlijke materialen voorgoed te verbannen van de Belgische voetbalvelden”, luidt het vonnis. Hoewel het Bondsparket 3.500 euro boete vorderde, verhoogde de Geschillencommissie die naar 4.000 euro.

In diezelfde competitiewedstrijd gooiden enkele supporters van Union tot twee keer toe met bekertjes en kartonnen brikjes naar het veld. Dat kost de Brusselaars 1.250 euro aan boete. “Hoewel er weinig gevaar uitging van de actie, is dergelijk gedrag ontoelaatbaar op een voetbalveld”, aldus de Geschillencommissie.

Beide clubs kunnen nog in beroep gaan tegen de sancties. KV Mechelen en Union speelden nadien nog twee keer tegen elkaar in de halve finales van de beker. Malinwa verzekerde zich dinsdagavond in het hol van de leeuw van zijn plaats in de bekerfinale op 1 mei. Ook in die clash werden door beide supportersclans vuurpijlen afgestoken.

bron: Belga