Juventus laat Italiaanse beloftendoelman voor twintig miljoen naar Sampdoria gaan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Juventus heeft vandaag bekendgemaakt doelman Emil Audero definitief de overstap te laten maken naar Sampdoria Genua. De club van Rode Duivel Dennis Praet huurde de doelman van het Italiaanse beloftenteam dit seizoen al van de Oude Dame, maar legt twintig miljoen euro op tafel op hem vanaf komende zomer definitief over te nemen. De net 22 geworden Audero, die Indonesische roots heeft, is een jeugdproduct van Juventus en werd door de Bianconeri de voorbije twee seizoenen uitgeleend. In het seizoen 2017-2018 keepte hij bij tweedeklasser Venezia, deze jaargang staat hij tussen de palen bij Sampdoria. In de heenronde kwam hij tot 22 officiële duels voor de Genuezen, waarin hij negen keer de nul hield.

Komende zomer is Audero met het Italiaanse beloftenteam een opponent voor de jonge Duivels op het EK onder 21 jaar in Italië en San Marino. Italië zit net als de manschappen van bondscoach Johan Walem in groep A. Audero ontpopte zich het voorbije anderhalf jaar tot titularis bij de Italiaanse U21.

Subtopper Sampdoria is na 21 speeldagen in de Serie A zesde met 33 punten, een plek die komend seizoen recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Europa League. Het ongenaakbare Juve staat aan kop met 59 punten.

Bron: Belga