Advocaat museum over verdediging Nemmouche: “Een zielige flop”

Advocaat museum over verdediging Nemmouche: "Een zielige flop"

De verdediging van Mehdi Nemmouche op het proces over de aanslag op het Joods Museum was gisteren “een zielige flop”. Dat heeft de advocaat van het Joods Museum, Adrien Masset, verklaard voor aanvang van een nieuwe zittingsdag. De advocaten van Nemmouche hadden beloofd dat ze met hun vragen aan de speurders “leugens” gingen aantonen. “De verdediging had een groot offensief aangekondigd, maar wat ik gisteren gedurende twee uur heb gehoord, was een zielige flop. Een scheet in een fles”, stelde Masset vandaag.

Sébastien Courtoy, de advocaat van Nemmouche, trok onder meer de betrouwbaarheid in twijfel van de expert die de stem van de man die de aanslag in een video opeiste vergeleek met die van Nemmouche. Hij bleef ook doorbomen over “manipulatie” van bewakingsbeelden, waarop volgens Courtoy te zien is hoe de dader eerst wel een bril draagt en dan plots niet meer.

“Ik vind dat ze helemaal niets hebben aangetoond. De rest van het proces zullen we hetzelfde meemaken: grote verklaringen en aankondigingen die door niets gevolgd worden”, aldus Masset.

“We hadden ons aan aan dat soort verdediging verwacht”, zegt Maxime Nardone, de tweede advocaat van het museum op het proces. “We hoopten dat meneer Nemmouche misschien zou praten, dat hij ons de waarheid zou vertellen. Dat is absoluut niet het geval, hij zegt ons dat hij later zal praten. Dat moeten we nog zien…”

Het proces is vandaag een uurtje later begonnen dan normaal. Pas om 10.30 uur opende voorzitter Laurence Massart de zitting. Eerst mogen de advocaten van Nacer Bendrer, die ervan beschuldigd wordt de wapens geleverd te hebben, nog vragen stellen aan de speurders en de onderzoeksrechters. Daarna komen experts uitleg geven over het ballistisch onderzoek en de DNA-sporen.

bron: Belga