Noodherstelling op E17 dreigt Antwerpse avondspits in de war te sturen

Noodherstelling op E17 dreigt Antwerpse avondspits in de war te sturen
Noodherstelling op E17 dreigt Antwerpse avondspits in de war te sturen

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft op de E17 in de richting van Gent twee van de vier rijstroken laten afsluiten ter hoogte van Zwijndrecht omwille van ernstige schade aan het wegdek. Er zullen noodherstellingen plaatsvinden, maar die zullen nog tot morgenochtend – weliswaar voor de ochtendspits – duren. Vooral de avondspits van vandaag dreigt loodzwaar te worden, zowel op de E17 zelf als op de Antwerpse ring richting Gent. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving zoveel mogelijk te vermijden zolang de werken bezig zijn. Er zullen steeds twee rijstroken beschikbaar zijn en ook de afrit Zwijndrecht blijft open, maar dat zal niet volstaan om de toestroom van verkeer van Antwerpen richting Gent en het Waasland aan te kunnen. De Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt tot het einde van de werken, zodat er minder verkeer voor de Kennedytunnel kiest.

Met name het asfalt van het wegdek op de rechtterrijstrook van de E17 nabij Zwijndrecht is volgens AWV plaatselijk zo ernstig beschadigd dat kleine, tijdelijke herstellingen niet volstaan en er onmiddellijk een grondige opknapbeurt nodig is.

Vandaag start een aannemer na de middag met het frezen van het beschadigde stuk asfalt en in de loop van de nacht wordt het wegdek opnieuw geasfalteerd. Voor de ochtendspits van morgen moet de noodherstelling dan achter de rug zijn.

bron: Belga