Na “gele hesjes” iets meer dan 10.000 “rode sjaaltjes” in Parijs

Na
Na "gele hesjes" iets meer dan 10.000 "rode sjaaltjes" in Parijs

Ongeveer 10.500 “rode sjaaltjes” hebben vandaag in de regen in Parijs betoogd “om de democratie en de instellingen te verdedigen” tegenover het geweld van de “gele hesjes”. Het cijfer komt van de prefectuur van de politie. De optocht ging van de Place de la Nation tot aan de Bastille. De betoging was door de organisatoren “Republikeinse mars van de vrijheden” gedoopt. De manifestanten scandeerden “Ja aan de democratie, nee aan de revolutie”. Op een spandoek stond: “Stop aan het geweld”. Onder de betogers heel wat mensen met grijzende haren en sympathisanten van de partij LREM (La République en marche), van wie sommigen Franse vlaggen droegen en enkelen de Europese vlag.

Ze waren ingegaan op een oproep “van de zwijgende meerderheid die zich al tien weken thuis verschanst”, dixit een ingenieur uit Toulouse, Laurent Soulié, die het initiatief nam voor de manifestatie.

Bij aankomst op de place de la Bastille werden de betogers uitgejouwd door enkele tientallen gele hesjes die op de trappen van de opera post hadden gevat onder twee spandoeken met daarop “Macron Destitution” (zet Macron af) en “Tout brûle déjà” (alles staat al in brand).

Bron: Belga