Loes Sels wint in Zonnebeke

Loes Sels wint in Zonnebeke

Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) heeft vandaag de Kasteelcross in Zonnebeke bij de vrouwen elite gewonnen. De 33-jarige Sels haalde het na een solo die ze opzette net over halfcross. De Tsjechische Katerina Nash werd tweede en de Luxemburgse Christine Majerus legde beslag op de derde plaats. Ellen Van Loy werd vierde. Loes Sels was eerder al de sterkste in Ardooie, het Luxemburgse Contern en Gullegem. De Belgische WK-gangers Sanne Cant en Laura Verdonschot kwamen niet aan de start in Zonnebeke.

Het was Van Loy die de kopstart nam. Achter haar volgden Majerus, de Amerikaanse Rebecca Fahringer, Loes Sels en Karen Verhestraeten. Reeds in de openingsronde kregen we een kopgroep met drie. Daar maakten Van Loy, Nash en Sels deel van uit. Christine Majerus volgde op een handvol seconden. De Luxemburgse maakte de sprong naar voor en vervoegde het leidende trio.

Het viertal begon met een voorsprong van 21 seconden op een groepje met vijf waarin onder meer Karen Verhestraeten en Joyce Vanderbeken zich genesteld hadden. Bij een nieuwe tempoversnelling, in de tweede ronde, van Ellen Van Loy moest Majerus er voorin af. Ook Loes Sels maakte een moeilijk moment mee waardoor we met Van Loy en Nash even twee leidsters kregen. Sels overbrugde de kloof waardoor zich nog voor halfcross terug een kopgroep met drie vormde.

Ellen Van Loy maakte een fout en viel letterlijk en figuurlijk weg bij de drie vluchters. Het sein dan voor Loes Sels om te versnellen. Zij vatte de voorlaatste ronde aan met een voorsprong van 15 seconden op Katerina Nash. Christine Majerus en Ellen Van Loy volgden op 35 seconden. Laatstgenoemde bleef de fouten opstapelen en moest zo ook Majerus laten rijden. Aan die posities wijzigde er in de slotronde niets meer. Loes Sels klaarde de klus en volgt daarmee de Nederlandse Thalita de Jong op als eindlaureate in Zonnebeke.

Eerder vandaag was bij de junioren Joachim Van Looveren de sterkste. Jetze Van Campenhout moest genoegen nemen met de dichtste ereplaats. De Fransman Ugo Ananie werd derde. Bij de nieuwelingen was Iben Rommelaere de beste. Hij liet respectievelijk Niels Ceulemans en Kay De Bruyckere achter zich.

bron: Belga