Axel Witsel smukt klinkende zege tegen Hannover op met prachtdoelpunt

Leider Borussia Dortmund heeft vandaag makkelijk met 5-1 gewonnen van Hannover 96 op de 19e speeldag in de Bundesliga. Dortmund kwam nooit in de problemen tegen de voorlaatste in de stand, Witsel smukte de zege op met een beauty. Koen Casteels beleefde met Wolfsburg een minder aangename namiddag en moest zich, ondanks een puike prestatie, driemaal omdraaien tegen Bayer Leverkusen (0-3). Het duurde tot de 21e minuut eer de Borussen een versnelling hoger schakelden en aanspraak maakten op de voorsprong: Marco Reus ontbond zijn duivels en trof de paal. Even later deed Achraf Hakimi wat Reus verzaakte te doen en stond het 1-0. Nog voor de pauze kon Raphael Guerreiro ei zo na verdubbelen, maar zijn schot werd gered door doelman Michael Esser. In de 60e minuut haalde Reus zijn gram op aangeven van Hakimi, twee minuten later deed Mario Götze de netten een derde maal trillen. En nog was de honger van Borussia niet gestild: enkele minuten later werd de Hannover-defensie alweer op een hoopje gespeeld en schoot Raphael Guerreiro van dichtbij simpel de 4-0 binnen. De eerredder van de bezoekers in het slot was slechts een voetnoot, in tegenstelling tot de goal van Axel Witsel, die zijn tweede competitietreffer vanop ruime afstand in de linkse hoek binnen trapte.

In Wolfsburg troffen de bezoekers al na vijf minuten de lat via Karim Bellarabi, wiens schot twintig minuten later de paal zou scheren. Twee minuten voor rust liet William zijn tegenstander struikelen in de zestien en wees de scheidsrechter naar de stip. Kai Havertz plaatste de bal buiten het bereik van Koen Casteels, die even later de 0-2 voorkwam met een fraaie save op een schot van Bellarabi. Ook na rust toonde Casteels zich de sterkste op een poging van Leon Bailey, al moest hij zich op het uur wel gewonnen geven op een vlam van dichtbij van Kevin Volland. Wolfsburg antwoordde vrijwel meteen met de aansluitingstreffer, maar die werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd voor buitenspel. In het slot bekroonde Bayer Leverkusen zijn uitstekende match nog met de 0-3. In de stand nadert Leverkusen, negende, Wolfsburg tot op één punt.

Bron: Belga