Goffin en Mertens staan maandag 21ste op nieuwe wereldranking

David Goffin en Elise Mertens zullen na afloop van de Australian Open allebei op de 21ste plaats in de nieuwe wereldranglijst staan. Goffin totaliseert 1.830 punten en zal een plaats stijgen. Hij werd dit jaar uitgeschakeld in de derde ronde (door Daniil Medvedev) en deed zo een ronde beter dan in 2018. Toen bleek Julien Benneteau in ronde twee te sterk.

Een terugkeer in de top twintig had gekund maar omdat Lucas Pouille in de halve finales zit, wipt de Fransman al zeker over Goffin van plaats 31 naar (voorlopig) 17.

Roger Federer zal overigens uit de top vijf tuimelen. De Zwitser werd als titelverdediger in de achtste finale gewipt door Stefanos Tsitsipas. Hij zakt van drie naar zes.

Elise Mertens stuntte vorig jaar met een halve finale in Melbourne. De Limburgse botste in deze editie in ronde drie (zestiende finales) op de Amerikaanse Madison Keys. Zij verliest 650 punten en tuimelt van 14 naar 21.

Helemaal bovenaan het WTA-klassement zal de Roemeense Simona Halep worden onttroond door een van de finalistes, de Japanse Noami Osaka (WTA 4) of de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 6).

Bron: Belga