Crisis Venezuela – Cuba en Bolivia blijven Maduro wel steunen

De socialistische regimes in Cuba en in Bolivia blijven wel achter de Venezolaanse president Nicolas Maduro staan, zo lieten ze woensdag verstaan. “Solidariteit staat tegenover “imperialistische pogingen” om de “Bolivarische revolutie” (die onder Maduro’s voorganger Chavez begon, red.) te destabiliseren”, schreef de Cubaanse president Miguel Díaz-Canel woensdagavond op Twitter.
Ook Evo Morales van Bolivia verwees op de socialenetwerksite naar “de klauwen van het imperialisme, die de democratie en het zelfbeschikkingsrecht in Latijns-Amerika opnieuw proberen te dwarsbomen”. “Wij zullen nooit de achtertuin van de Verenigde Staten zijn”, aldus Morales.
Heel wat Latijns-Amerikaanse landen schaarden zich eerder op de dag nog achter Juan Guaidó, de voorzitter van het Venezolaanse parlement, die zichzelf uitriep tot interimpresident. Uitzondering is Mexico, dat geregeerd wordt door de linkse Obrador. Nicaragua, waarvan de regering in het verleden nauwe banden onderhield met Maduro, heeft zich nog niet uitgesproken.

bron: Belga