Kleine incidenten, storingen en vertragingen bij treinen

Kleine incidenten

Er waren vanochtend in Vlaanderen en Brussel her en der kleine incidenten en storingen met de treinen en de infrastructuur. Daardoor waren er ook vertragingen en sommige treinen werden afgeschaft of beperkt in hun traject. Dat melden de NMBS en Infrabel deze middag. Er waren vandaag onder meer incidenten, zoals een wisselstoring of een gestoorde overweg, op de lijnen Brussel-Zuid-Denderleeuw, Gent-Eeklo, Ronse-Oudenaarde, Geel-Olen en Melsele-Zwijndrecht. Die incidenten hadden volgens Infrabel kleine vertragingen tot gevolg.

“Door de activering van ons winterplan heeft het spoor de winterprik maandag en dinsdag goed doorstaan”, zegt Frédéric Petit van Infrabel. “Er waren kleine incidenten en storingen aan de spoorinfrastructuur, maar die hadden niet zo veel gevolgen voor het treinverkeer. Sinds 1 oktober is er een verhoogde waakzaamheid en krijgen de verschillende diensten binnen Infrabel meerdere keren per dag vooruitzichten van het KMI. In functie van de weersvoorspellingen kunnen de technische ploegen de nodige preventievemaatregelen nemen. Onze mobiele ploegen zijn permanent stand-by om op het terrein tussen te komen indien nodig.”

Volgens de NMBS waren er vanochtend geen treinen geblokkeerd maar waren er door technische pannes wel her en der “gevoelige” vertragingen. Sommige treinen werden afgeschaft of beperkt in hun traject.

bron: Belga