CrossCup Hannuit: Oegandees Ayeko is buiten categorie

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Oegandees Thomas Ayeko heeft de CrossCup in Hannuit gewonnen, de vierde manche van het regelmatigheidscriterium in het veldlopen. Vice-Europees kampioen Isaac Kimeli finishte als tweede en eerste Belg, net voor zijn trainingsmaatje Robin Hendrix. Ayeko vertrok als een bezetene in Hannuit, en onze landgenoten maakten geen aanstalte om mee te schuiven. De Oegandees liep snel een grote voorsprong bij mekaar, en halfweg wedstrijd bedroeg die al de volle 200 meter. In de achtervolging vormde zich een groepje met de beste Belgen. Isaac Kimeli nam daarin het meeste kopwerk voor zijn rekening, in zijn zog volgden Robin Hendrix, Jeroen D'hoedt en Lander Tijtgat.

Niemand zou Ayeko ooit nog bedreigen voor de zege. In het Belgengroepje was het Jeroen D'hoedt die als eerste loste en op de vijfde plaats eindigde, maar dat volstond wel voor de titel van de Franse gemeenschap. Tijtgat was de volgende die plooide, hij werd vierde. Hendrix nam bij het ingaan van de laatste ronde het commando over van zijn trainingsmaatje Kimeli, en leek even de beste Belg te gaan worden. Hij kreeg de vice-Europese kampioen veldlopen echter nooit definitief kwijt, en in de eindspurt stond er gewoontegetrouw geen maat op Kimeli.

In het klassement van de CrossCup bouwt Kimeli zijn voorsprong uit, Hendrix verstevigde op zijn beurt zijn tweede plaats. Tijtgat blijft derde.

bron: Belga