Australian Open: Simona Halep voorbij Venus Williams naar achtste finales tegen Serena

Australian Open: Simona Halep voorbij Venus Williams naar achtste finales tegen Serena
Australian Open: Simona Halep voorbij Venus Williams naar achtste finales tegen Serena

Simona Halep heeft zich vlot geplaatst voor de achtste finales op het Australian Open. De Roemeense nummer een van de wereld haalde het in de derde ronde in de Margaret Court Arena opvallend vlot in twee sets van de Amerikaanse Venus Williams (WTA 36): 6-2 en 6-3 na 1 uur en 17 minuten. Enkel in set twee pruttelde de Amerikaanse even tegen, maar toen was het kalf eigenlijk al half verdronken. Een opvallend vlotte zege dus voor Halep, die in de vorige ronde met de uitschakeling flirtte tegen de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 37).

Vorig jaar was Halep in Melbourne nog verliezend finaliste, de Deense Caroline Wozniacki bleek toen in de finale te sterk. In september zette ze een punt achter haar seizoen om zich te laten behandelen voor een rugblessure. Pas begin dit seizoen kwam ze met wisselend succes terug in actie, op het Australian Open wist ze haar eerste duel te winnen.

In de achtste finales volgt nu een clash met Serena Williams (WTA 16), die zich eveneens probleemloos bij de laatste zestien schaarde. De 37-jarige Amerikaanse ondervond in de derde ronde weinig hinder van de jonge Oekraïense Dayana Yastremska: amper achttien jaar oud maar al de nummer 57 op de wereldranking bij de vrouwen: 6-2 en 6-1 na een uur en zeven minuten.

Serena Williams won het Australian Open al zeven keer (in 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015 en 2017). Vorig jaar ontbrak ze Down Under vanwege haar zwangerschap. Williams mikt op een 24e grandslamtitel in het enkelspel. Daarmee zou ze op gelijke hoogte komen van de recordhoudster Margaret Court.

Bron: Belga