ACV hekelt “middeleeuwse toestanden” in Brugse gevangenis

ACV hekelt "middeleeuwse toestanden" in Brugse gevangenis

Omdat de lijst met herstellingswerken blijft aandikken in de gevangenis van Brugge en de problemen niet worden aangepakt, wordt er amper nog voldaan aan de basisbehoeften van de gedetineerden. Dat hekelt ACV in een mededeling. De vakbond spreekt van “middeleeuwse toestanden”. Volgens ACV staat in een bepaald deel van de gevangenis de riolering op instorten en bij de vrouwenafdeling is de vernieuwing van de douches stopgezet omdat er op diverse plaatsen water door kwam.

Daarnaast zijn in de wasserij alle industriële wasmachines en de strijkrol defect, net zoals de kookdouches, de ovens en de braadsledes in de keuken. De was wordt nu uitbesteed en een externe firma levert de maaltijden voor de gedetineerden. “Dat heeft natuurlijk een aanzienlijk kostenplaatje”, klinkt het.

Daarnaast kan niet worden voldaan aan alle basisbehoeften van de gedetineerden. De kledij die door een externe firma gewassen wordt, komt nat terug naar de gevangenis, aldus ACV. “Wij stellen ons ernstige vragen rond de hygiëne omdat de natte kledij soms dagenlang blijft staan”, klinkt het.

ACV-Openbare Diensten roept minister van Justitie Koen Geens (CD&V), ook belast met Regie der Gebouwen, op een oplossing te vinden voor “deze schrijnende middeleeuwse toestanden”.

bron: Belga