Werken voor de goede doelen: Aude Delcoigne voor Dierenartsen Zonder Grenzen

Wat houdt jouw baan precies in?

«Ik werk voor Dierenartsen Zonder Grenzen, een ngo die strijdt tegen honger en armoede. We ondersteunen de dierengezondheidszorg en familiale veeteelt in Afrika met opleidingen, dieren, materiaal en geneesmiddelen. Miljoenen mensen leven daar van hun kuddes. Ik zorg er als communicatiemedewerker vanuit Brussel voor dat het Belgische publiek de organisatie beter leert kennen en acties onderneemt om ons te steunen. Ik schrijf persberichten, zorg dat Manneken Pis op 1 juni melk plast, bedank onze schenkers per mail, brief of telefoon, update onze site www.dierenartsenzondergrenzen.be en Facebookpagina…»

Wat motiveert je?

«In Rwanda, Oeganda en Niger heb ik met verschillende families van veehouders gepraat. Zij vertelden me hun verhaal, over hoe enkele geiten, vaccins of opleidingen hen dat duwtje in de rug gaven om uit het dal te klimmen, hun kinderen naar school te sturen… Dat motiveert me elke dag om mijn job te doen!»

Zoekt jouw goed doel vrijwilligers?

«We zoeken altijd vrijwilligers voor ons team in Brussel, voor vertalingen, evenementen of administratief werk. Contacteer me gerust via [email protected] of op 02/2404954

——————————————————————————————————

Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen?
Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.