Gesprekken over opvolger Merkel nog niet aan de orde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het is nog te vroeg om de discussie te starten over de opvolging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Dat heeft CDU-voorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer gezegd in een interview met n-tv, in de marge van een partijconferentie. De CDU, de grootste partij in de Duitse regering, is nu gefocust op onderwerpen die Duitsland vooruit moeten helpen, zei AKK. "Daarom blijven we daarop hameren, vragen over personeel zijn niet aan de orde nu." Kramp-Karrenbauer kwam vorige maand aan de leiding van de partij nadat Merkel het voorzitterschap afstond na een reeks van verliezen bij deelstaatverkiezingen. Toen ze aankondigde op te stappen als voorzitter, gaf ze wel aan bondskanselier te willen blijven tot het einde van haar mandaat, in 2021.

De CDU-voorzitter onderlijnt dat Merkel heel populair blijft, en dat de CDU nu vooral wil dat de regering zijn job blijft doen. "Al de rest is speculatie", aldus Kramp-Karrenbauer.

De voorzitter kondigde nog aan dat de CDU de 30e verjaardag van de val van de Berlijnse muur wil gebruiken als een kans om het gesprek met burgers aan te gaan en hen te herinneren aan de omstandigheden die leidden tot de Duitse hereniging. Ze zei dat er speciale aandacht zal zijn voor het oosten van het land, waar nog veel ongenoegen bestaat over de lagere levensstandaard.

bron: Belga