Twee nieuwe proeven voor gemengde teams op IAAF World Relays

Twee nieuwe proeven voor gemengde teams op IAAF World Relays

De Internationale Atletiekfederatie heeft twee nieuwe proeven toegevoegd aan het programma voor de IAAF World Relays, die op 11 en 12 mei in het Japanse Yokohama plaatsvinden. Er komt een gemengde 2x2x400 meter en een hordeaflossing bij. De 2x2x400 meter vervangt de 4×800 meter. De teams bestaan uit één man en één vrouw, die allebei twee keer een rondje lopen. Voor de hordeproef bestaan de teams uit twee mannen en twee vrouwen. De mannen starten met een 110 meter, waarop de vrouwen in tegenovergestelde richting 100 meter horden en 10 meter vlak lopen.

“Ik vind het fantastisch dat het hordelopen in een estafetteproef is opgenomen”, reageerde de Australische Sally Pearson, wereldkampioene op de 100 meter horden. “Ik nam altijd met veel plezier deel aan de vlakke aflossing, en nu mijn eigen discipline een teamsport wordt, kijk ik nog meer naar de World Relays uit.”Zowel bij de mannen als bij de vrouwen stonden er al een 4×100, 4×200 en 4×400 meter op het programma en die laatste afstand werd ook al door gemengde teams gelopen. De 4×400 gemengd zal in september in Doha voor het eerst ook op een WK gelopen worden en staat op het programma voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

“De World Relays zijn een leuk event voor de atleten en de fans. Het is de ideale plaats om nieuwe formats uit te testen”, stelt IAAF-voorzitter Sebstian Coe. “Ik heb altijd geijverd voor innovatie in onze sport en verwacht veel van deze twee nieuwe dynamische disciplines.”

.

bron: Belga