Karin Jiroflée trekt sp.a-lijst voor federale verkiezingen in Vlaams-Brabant

Kamerlid Karin Jiroflée uit Haacht trekt de Vlaams-Brabantse sp.a-lijst voor de federale verkiezingen op 26 mei. Dat deelt sp.a Vlaams-Brabant woensdagavond mee, na afloop van een provinciaal bestuur waar over de lijsttrekkers werd beslist. Op plaats twee komt Moad El Boudaati, schepen in Vilvoorde. Daarna volgt Nele Daenen, gemeenteraadslid uit Tienen. “Het bestuur kiest voor een goede man-vrouwverdeling en een mix van ervaring en beloftevolle talenten”, klinkt het in de persmededeling.
Voor het Vlaams Parlement zal Vlaams parlementslid en Leuvens gemeenteraadslid Bruno Tobback de lijst trekken. Op de tweede plaats staat Katia Segers, eveneens Vlaams parlementslid en titelvoerend schepen in Liedekerke. Plaats drie is voor Fatima Lamarti, schepen in Vilvoorde.
Lijstduwers op de federale lijst zijn de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte, en de burgemeester van Leuven, Mohamed Ridouani. Marc Snoeck, burgemeester van Halle, duwt de Vlaamse lijst. De sp.a voerde in 2016 een cumulverbod in waardoor burgemeesters van grote gemeentes of steden geen parlementsleden mogen zijn.

bron: Belga