Molenbeek stelt zich burgerlijke partij tegen vandalen

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek zal zich burgerlijke partij stellen tegen de vandalen die tijdens oudejaarsnacht gewelddadigheden hebben gepleegd op het grondgebied. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen vanochtend in een speciale zitting unaniem beslist. “De gemeente staat erop om er alles aan te doen om recht te doen geschieden en de verantwoordelijken van deze onaanvaardbare daden te straffen, omdat wij van mening zijn dat deze niet ongestraft kunnen blijven”, zegt burgemeester Catherine Moureaux vandaag in een persbericht.

De burgemeester stelt nog dat het ook om een maatregel van de burgers gaat. Ze vraagt alle benadeelde personen om zich bij de klacht aan te sluiten. Het geweld “bezoedelde het imago van hun gemeente”, stelt ze.

Het geweld van oudejaarsnacht leidde tot aanzienlijke kosten voor de gemeente en de inwoners, van wie bezittingen ernstig werden beschadigd. “Naast de plundering van verschillende winkels en het in brand steken van auto’s, werden stadsmeubilair en een gebouw van de gemeente ernstig vernield”, aldus nog de gemeente.

bron: Belga