Trump spreekt over nieuwe ontmoeting met Kim Jong-un na “geweldige” brief uit Pyonyang

Trump spreekt over nieuwe ontmoeting met Kim Jong-un na
Trump spreekt over nieuwe ontmoeting met Kim Jong-un na "geweldige" brief uit Pyonyang

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven dat hij een “geweldige” brief heeft gekregen van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Trump zegt ook dat hij de Noord-Koreaanse leider “waarschijnlijk” opnieuw zal ontmoeten. “We hebben een zeer goede relatie opgebouwd”, deelde Trump naar aanleiding van die brief mee aan de verslaggevers in het Witte Huis. “We zullen waarschijnlijk een nieuwe ontmoeting hebben”, aldus nog de Amerikaanse president, die wel meteen duidelijk maakte dat daar “geen hoogdringendheid” mee gemoeid is.

Gisteren had hij in een tweet al laten weten uit te kijken naar een ontmoeting met Kim “die erg goed beseft dat Noord-Korea over een geweldig economisch potentieel beschikt”.

Kim Jong-un had bij de start van nieuwe jaar nog benadrukt had dat Noord-Korea de afbouw van zijn kernarsenaal zou kunnen stopzetten als de Amerikanen vasthouden aan hun sancties. “Als de VS hun belofte niet nakomen die ze voor de hele wereld gemaakt hebben, dan hebben we geen andere keuze dan een nieuwe manier te zoeken om onze soevereiniteit en onze belangen te beschermen”, waarschuwde hij.

Bron: Belga