Somers laat pas geopende cannabisshop in Mechelse binnenstad verzegelen

Een cannabisshop die nog maar net geopend was in de Mechelse winkelstraat Bruul, is zondag door de lokale politie gesloten en verzegeld. Volgens burgemeester Bart Somers (Open Vld) beschikte de zaak niet over de nodige vergunningen. De winkel is een filiaal van Weedness, een keten die ook al winkels opende in Brussel en Luik. Volgens de zaakvoerder worden er alleen cannabisproducten verkocht zonder de psychoactieve stof THC of met een heel laag gehalte ervan. Dat zou de verkoop legaal maken, maar Somers laat zondag weten dat er dan wel een vergunning nodig is en daar bleek de zaak niet over te beschikken.
“Ofwel verkoop je cannabis in de vorm van geneesmiddelen en heb je daar een vergunning voor, ofwel in de vorm van voedingsproducten en dan moet je een aanvraag doen bij de FOD Volksgezondheid in verband met de voedselveiligheid”, aldus Somers. “Omdat deze winkel niets kon voorleggen, hebben we hem preventief laten sluiten.”
Uittredend N-VA-schepen Marc Hendrickx, die met zijn partij in de oppositie belandt in de volgende legislatuur, had zaterdag al zijn beklag gemaakt over het feit dat de winkel de deuren kon openen zonder dat de stedelijke dienst lokale economie op de hoogte was gebracht.

bron: Belga