Premier League - Liverpool zet titelambities in de verf na klinkende zege tegen Arsenal

Liverpool heeft de concurrenten voor de titel in de Premier League zaterdagavond een ferme tik uitgedeeld. De Reds legde in de topper van de twintigste speeldag Arsenal over de knie op Anfield met 5-1. Eerste achtervolger Tottenham, dat thuis pijnlijk verloor, volgt halverwege de competitie al op negen punten achterstand. Liverpool raast als een trein door de Premier League en is dit seizoen nog steeds ongeslagen. Arsenal presteert de jongste weken heel wisselvallig, maar slaagde er wel al als laatste in punten af te snoepen van de Reds. In het Emirates Stadium bleef het begin november 1-1. De Gunners begonnen ook op Anfield prima aan de match. Winger Ainsley Maitland-Niles (11.) kreeg alle ruimte om de 0-1 aan de tweede paal binnen te duwen. Voor het eerst dit seizoen stonden de Reds in eigen huis op achterstand, maar lang hield Arsenal dat niet vast. Vijf minuten na de openingstreffer stond het dankzij Roberto Firmino (15. en 16.), met een frommelgoal gevolgd door een knappe solo, alweer 2-1. Liverpool raakte helemaal op stoom en rolde de Gunners op. Sadio Mané (32.) schoof de 3-1 binnen. Mohamed Salah (45.+2) jaste op slag van rust een penalty binnen die hij zelf had uitgelokt.

Ook na de pauze domineerden de Reds. Doelman Leno kon de streep van Fabinho nog pareren, maar op de strafschop van Firmino (65.) had de goalie geen verhaal. De Braziliaanse aanvaller scoorde dit seizoen nog maar vier keer in de Premier League, maar mocht nu wel zijn eerste hattrick in een shirt van Liverpool vieren. Met 5-1 op het scorebord hield de thuisploeg zijn voet van het gaspedaal. Arsenal had vijf minuten voor tijd nog een strafschop moeten krijgen na een fout op Lacazette, maar meer dan een pleister op een houten been zou die niet opleveren. Salah liet in de slotminuten de 6-1 nog liggen. Divock Origi en Simon Mignolet kwamen opnieuw niet van de bank.

Na de verrassende thuisnederlaag van Tottenham tegen Wolverhampton (1-3) loopt Liverpool (54 ptn) nu al 9 punten uit op de Spurs (45 ptn). Mits een zege op bezoek bij Southampton kan Manchester City (44 ptn) zondag nog naderen tot op 7 eenheden. Arsenal (38 ptn) blijft vijfde.