NBA: Denver is leidersplaats kwijt na verlies in San Antonio

NBA: Denver is leidersplaats kwijt na verlies in San Antonio

De Denver Nuggets zijn na een tweede opeenvolgende nederlaag onttroond als nummer 1 in de Western Conference van de NBA. Gisterenavond ging het team uit Colorado met 111-103 onderuit tegen de San Antonio Spurs. Daardoor wipt kampioen Golden State, zonder zelf te spelen, naar de toppositie in het westen. Vier dagen na het verlies tegen de LA Clippers (132-111) schoten de Nuggets ook tekort tegen de Spurs. Bij de thuisploeg blonken vooral DeMar DeRozan (30 punten) en LaMarcus Aldridge (27 punten) uit. Juan Hernangomez (27 punten, 13 rebounds) tekende voor de mooiste statistieken in het verliezende kamp.

Met 21 zeges en 11 nederlagen moet Denver (.656) nipt Golden State (23 zeges, 12 nederlagen, .657) voor zich dulden in het klassement. San Antonio (19w, 16v) staat voorlopig op de achtste en laatste play-off plaats.

In de Eastern Conference haalde leider Toronto een achterstand van 17 punten op in Miami. De Raptors wonnen, onder aanvoering van Kawhi Leonard (30 ptn), uiteindelijk met 104-106.

De Los Angeles Lakers kwamen gisterenavond niet in actie. Zij spelen vanavond in Sacramento. Dat zal wel zonder sterspeler LeBron James zijn. Hij sukkelt met een lichte liesblessure, zo bevestigde zijn team. “King James” kwetste zich dinsdag tegen de Golden State Warriors.

Het is al van april 2016 geleden dat James nog een wedstrijd miste door een blessure. Er komt zo een einde aan een indrukwekkende reeks van 156 opeenvolgende wedstrijden voor de 33-jarige vedette.

bron: Belga