Shiffrin boekt 50e WB-zege in slalom Courchevel

Shiffrin boekt 50e WB-zege in slalom Courchevel

Mikaela Shiffrin heeft vandaag de wereldbekermanche slalom in het Franse Courchevel op haar naam geschreven. Op haar 23e veroverde de Amerikaanse zo al haar 50e WB-zege. Ze is de vierde vrouw die daarin slaagt. Marjolein Decroix werd 54e. Shiffrin, al aan de leiding na de eerste van twee runs, skiede naar de zege met een chrono van 1:36.72. De Slovaakse Petra Vlhova werd tweede op 29 honderdsten. Het podium werd vervolledigd door de Zweedse Frida Hansdotter, op 0.37.

Met 35 slalomzeges evenaart Shiffrin het record van de Oostenrijkse ex-skiester Marlies Schild. De andere vrouwen die eveneens de mijlpaal van 50 WB-overwinningen rondden, zijn Shiffrins landgenote Lindsey Vonn (82), de Oostenrijkse Annemarie Moser-Pröll (62) en de Zwitserse Vreni Schneider (55).In de eerste run finishte Marjolein Decroix als 54e in 53.16, op 5.46 van Shiffrin. Ze kon zich zo niet kwalificeren voor de tweede run met de beste 30.

Shiffrin verstevigt haar leidersplaats in de algemene WB-stand, die ze al twee keer op haar naam zette. Ze telt nu 889 punten, dat zijn er 501 meer dan Vlhova. In het slalomklassement heeft de Amerikaanse het maximum (400) van de punten.

bron: Belga